Inner Mind Center verlaagt in 1 maand tijd de online acquisitie kosten per klant met 22%

Omschrijving

Inner Mind Center helpt mensen van lichamelijke en mentale klachten afkomen met behulp van mindfulness trainingen, yoga trainingen en osteopathie behandelingen. Met een team van meer dan 8 therapeuten is Inner Mind Centrum een van de grootste en betere mindfulness centra in de regio’s Rijnland en de Bollenstreek.

Hoofdkantoor

Oegstgeest

Branche

Gezondheid

Website

Inner_Mind_Center-Osteopathie-Yoga-Mindfulness-Leiden-Oegstgeest

Inner Mind Center helpt volwassenen en kinderen op een duurzame manier van fysieke en mentale klachten afkomen door osteopathische behandelingen, mindfulness trainingen, yoga trainingen en retraites aan te bieden.

Uptimizers helpt Inner Mind Center bij de werving van particuliere leads en adviseert op het gebied van zoekmachine optimalisatie (SEO). Lees hieronder voor welke uitdaging Inner Mind Center stond en hoe ze nu met behulp van Uptimizers klanten werven tegen lagere kosten.

Aanleiding

Voordat Inner Mind Center de hulp van Uptimizers inschakelde, kocht Inner Mind Center leads in via derden om deze vervolgens te nurturen. Het aantal leads dat Inner Mind Center maandelijks ontving was relatief hoog. Echter, de kwaliteit van deze leads was zeer laag. Het gevolg was lage conversieratio’s, lage efficiëntie en uiteindelijk hogere kosten per acquisitie (CPA). Daarnaast had Inner Mind Center geen goed inzicht in de prestaties van de website.

De nieuwste website van Inner Mind Center

De uitdaging

Inner Mind Center wilde 2 merken, die ze parallel voerden met de daarbij behorende websites (IMCV en Makkhawitee), samenbrengen onder Inner Mind Center. Daarnaast:

  1. Wilde Inner Mind Center zicht op de prestaties van de bestaande websites
  2. Moest Innermindcenter.nl goed gevonden worden in Google
  3. En wilde het kwalitatieve leads die sneller converteerde in klanten
Local SEO zoekresultaat van Inner Mind Center

De oplossing

Om de vindbaarheid van Inner Mind Center in zoekmachines te verbeteren, prestaties te meten en leads te genereren hebben we gekozen voor de volgende aanpak:

  • Technische SEO uitvoeren op oude websites en nieuwe website
  • Design advies nieuwe website
  • Robuuste analytics
  • Google Ads campagnes
  • Local SEO
Google Ads campagnes van Inner Mind Center

Het resultaat

Deze aanpak heeft geresulteerd in een snelle stijging van de organische posities van de nieuwe website van Inner Mind Center in Google. Daarnaast hebben de verschillende tests geleid tot inzichten welke call to actions het best gebruikt kunnen worden op de website. Dit heeft geleid tot kwalitatievere leads en een CPA (kosten per acquisitie/klant) daling van -22%. De directie en marketing manager van Inner Mind Center beschikken met behulp van onze dashboards over data om betere beslissingen te nemen rondom marketing en sales.

Heel veel verstand van zaken en heel prettig en duidelijk in de communicatie! Er wordt goed met ons meegedacht over de aanpak, en indien nodig wordt alles nog een keer doorgenomen of uitgelegd. Wanner je iemand zoekt die de online marketing van je bedrijf kan optimaliseren, moet je zeker bij Uptimizers zijn!

N. de Stürler Boekwijt - Directeur Inner Mind Center

Meer klantcasussen

Planjecoronatest.nl biedt particulieren, reizigers en bedrijven de mogelijkheid om prev...

Lebara, een van de grootste telecombedrijven van Nederland, is een droom die waargemaak...

MediWerk is een gespecialiseerde arbodienst voor de offshore, maritieme, olie, gas en e...

Dat het internet enorm veel mogelijkheden biedt voor het ontwikkelen en leveren van die...

Twikey levert bedrijven een innovatieve en rechtsgeldige online oplossing om (inter)nat...

Wessel Juristen helpt bedrijven en particulieren met arbeids- en ondernemingsrecht gere...