Lezen:
Inner Mind Center verlaagt in 1 maand tijd de online acquisitiekosten per klant met 22%

Logo Inner Mind Center

Inner Mind Center verlaagt in 1 maand tijd de online acquisitiekosten per klant met 22%

Inner Mind Center
Omschrijving

Inner Mind Center helpt mensen van lichamelijke en mentale klachten afkomen met behulp van mindfullness trainingen, yoga trainingen en osteopathie behandelingen. Met een team van meer dan 8 therapeuten is Inner Mind Centrum een van de grootste en betere mindfulness centra in de regio's Rijnland en Bollenstreek.

Hoofdkantoor

Oegstgeest

Branche

Gezondheid

Inner Mind Center helpt volwassenen en kinderen op een duurzame manier van fysieke en mentale klachten afkomen door osteopathische behandelingen, mindfulness trainingen, yoga trainingen en retraites aan te bieden.

Uptimizers helpt Inner Mind Center bij werven van particuliere leads en adviseert op het gebied van zoekmachine optimalisatie (SEO). Lees hieronder voor welke uitdaging Inner Mind Center stond en hoe ze nu met behulp van Uptimizers klanten werven tegen lagere kosten.

Aanleiding

Voordat Inner Mind Center de hulp van Uptimizers inschakelde, kocht Inner Mind Center leads in via derden om deze vervolgens te nurturen. Het aantal leads dat Inner Mind Center maandelijks ontving was relatief hoog. Echter de kwaliteit van deze leads was zeer laag. Het gevolg was een lage conversieratio’s, lage efficiëntie en uiteindelijk hogere kosten per acquisitie (CPA). Daarnaast had Inner Mind Center geen goed inzicht in de prestaties van de website.

De nieuwe website van Inner Mind Center

De uitdaging

Inner Mind Center wilde 2 merken, die ze parallel voerden met de daarbij behorende websites (IMCV en Makkhawitee), samenbrengen onder Inner Mind Center. Daarnaast :

  1. Had Inner Mind Center geen zicht op de prestaties van de bestaande websites,
  2. Wilde Innermindcenter.nl goed gevonden worden in Google
  3. En wilde het kwalitatieve leads die sneller converteerde in klanten
Google Mijn Bedrijven pagina als zoekresultaat
Local SEO zoekresultaat van Inner Mind Center

De oplossing

Om de vindbaarheid van Inner Mind Center in zoekmachines te verbeteren, prestaties te meten en leads te genereren hebben we gekozen voor de volgende aanpak:

  • Technische SEO uitvoeren op oude website en nieuwe website
  • Design advies nieuwe website
  • Robuuste analytics
  • Google Ads campagnes
  • Local SEO
Google advertenties van Inner Mind Center
Google Ads campagnes van Inner Mind Center

Het resultaat

Deze aanpak heeft geresulteerd in een snelle stijging van de organische posities van de nieuwe website van Inner Mind Center in Google. Daarnaast hebben de verschillende tests geleid tot inzichten welke call to actions het best gebruikt kunnen worden op de website. Dit heeft geleid tot kwalitatievere leads en een CPA (kosten per acquisitie/klant) daling van -22%. De directie en marketing manager van Inner Mind Center beschikken met behulp van onze dashboards over data om betere beslissingen te nemen rondom marketing en sales.

Klantbeoordeling

“Heel veel verstand van zaken en heel prettig en duidelijk in de communicatie! Er wordt goed met ons meegedacht over de aanpak, en indien nodig wordt alles nog een keer doorgenomen of uitgelegd. Wanneer je iemand zoekt die de online marketing van je bedrijf kan optimaliseren, moet je zeker bij Uptimizers zijn!”

N. de Stürler Boekwijt – Directeur Inner Mind Center

Gerelateerde artikelen

Planjecoronatest.nl: Van MVP naar startup in 4 weken tijd

Lees deze klantcase
Schateiland - Trainingsbureau voor ondernemingsraden

Schateiland groeit constructief door slimme leadgeneratie en lead opvolging

Lees deze klantcase
Logo van telecombedrijf Lebara

Lebara weet talent en ervaring aan boord te halen met een eigen vacature website en online wervingcampagnes

Lees deze klantcase
Arrow-up